Το Σάββατο 6 Ιουλίου στην πλατεία Αγ. Βλασίου στη μουσική παράσταση “For women” του σχήματος Αγγελική Τουμπανάκη 5nt θα συμμετέχει και η χορωδία “Φιλαρμονία”.


Η χορωδία «Φιλαρμονία» είναι μετεξέλιξη της χορωδίας της Μουσικής Σχολής Θεόρβη και ιδρύθηκε το 2007 έχοντας έδρα το Ξυλόκαστρο. Tο 2010 μετονομάστηκε σε «Φιλαρμονία» και από το 2013 φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Πολιτισμού «Ηώς», αποτελώντας ανεξάρτητο τμήμα του, δραστηριοποιούμενη στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού κόλπου.

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα από την Αναγέννηση και το Baroque, την κλασική και ρομαντική περίοδο καθώς και έργα διεθνούς ρεπερτορίου.
Παράλληλα με τη χορωδία, μέλη της συγκροτούν και μικρά φωνητικά σύνολα με εξειδικευμένο ρεπερτόριο.
Από την περίοδο 2018-19, σε συνεργασία με το σύλλογο πολιτισμού  ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ στο Κιάτο, δημιουργήθηκε ένα νέο φωνητικό σύνολο με το όνομα «Σικυώνια Φιλαρμονία», το οποίο συγκροτεί μαζί με το προϋπάρχον, την ενιαία πλέον Χορωδία Δωματίου «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ» (Philharmonia Chamber Choir)

Η φωνητική  εκπαίδευση  τόσο  των  βασικών  χορωδών,  όσο  και  των τμημάτων  υποδομών  της χορωδίας,  είναι  αρμοδιότητα  του  μαέστρου  της , ο οποίος έχει και την ευθύνη της αξιολόγησης και της ανανέωσης του έμψυχου δυναμικού.  
Την «Φιλαρμονία» συγκροτούν μέλη που κατάγονται από την ευρεία περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου βασικά, καθώς και μουσικοί από άλλες πόλεις της κεντρικής Ελλάδας. Έχει συμπράξει με σολίστ και ορχήστρες σε έργα Ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, έχει παρουσιάσει έργα στο κρατικό ραδιόφωνο (ΕΡΑ 5, φωνή της Ελλάδος), καθώς και σε διάφορα Φεστιβάλ, άλλοτε συμμετέχοντας κι άλλοτε ως διοργανώτρια.

Τον ιούλιο του 2016, έλαβε μέρος στο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ του Lugoj στη Ρουμανία και απέσπασε το ειδικό βραβείο ερμηνείας έργων ιδιαίτερης δυσκολίας (WALTER MICHAI KLEPPER.)

Στις πρόσφατες δράσεις της συμπεριλαμβάνονται  μεγάλα αφιερώματα στην μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, καθώς και ένα επίκαιρο επετειακό αφιέρωμα στα διακόσια χρόνια από την ελληνική επανάσταση, με επανεκτέλεση του ‘’Άξιον Εστί’’ του Μίκη Θεοδωράκη και του πρωτότυπου του «ύμνου εις την ελευθερίαν» των Νικολάου Μάντζαρου και Διονυσίου Σολωμού.  
Την χορωδία ίδρυσε και διευθύνει εξ αρχής, ο αρχιμουσικός, ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΣΑΠΗΣ
Μόνιμη συνεργάτης της είναι η πιανίστα κ. Μαργαρίτα Καλογήρου,
Τμήματα σε λειτουργία : Δύο φωνητικά σύνολα (Sottovoce & The Nightingales) ορχήστρα καθώς  και τμήματα,μουσικής,κατάρτισης.

Η δράση της χορωδίας υποστηρίζεται από τον Δήμο Σικυωνίων, το Ελληνικό Ωδείο Κιάτου, και το Εναρμόνιο Ωδείο.

Η φετινή της μουσική παρουσία, σηματοδοτεί την βαθιά της πεποίθηση στην βασική λειτουργική θέση του θηλυκού, και εν προκειμένω της γυναίκας, τόσο στο κοινωνικό όσο και το πολιτιστικό περιβάλλον στην Ελλάδα μα και στον κόσμο ολόκληρο. Η επέτειος των 150 χρόνων από τη γέννηση της Εύας Πάλμερ- Σικελιανού, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να συμβάλλει στο μέτρο που της αναλογεί, στην ανάδειξη και προβολή της γυναικείας παρουσίας στα γράμματα και τις τέχνες, όπως το στοχοθέτησε και το τιμά το Ziria Festival 2024  .

Το σύνολο αποτελείται από τους

Soprani : Μαρία Ραυτοπούλου
                Σοφία Μαύρου
                Βιολέττα Ηλιοπούλου
                Βίκυ Τζιτζίκου
                Έλενα Μαυρογένη
                Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδη
                Βίλλυ Ζαρρή
Alti :        Ανδρομάχη Θάνου
                Έφη Χατζηκοκόλη
                 Ξανθή Χωρέμη
Tenori:    Γιάννης Ρασούλης
                Γιάννης Μηλιώνης
Bassi :     Κώστας Καλογήρου
                Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Διευθύνει ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΣΑΠΗΣ