το φεστιβαλ

Στο θεϊκό οροπέδιο της Ζήρειας, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το Άντρον του Ερμή, τον τόπο γέννησης του θεού, εκεί που κατά τον μύθο κατασκεύασε την πρώτη λύρα και φανέρωσε τη μουσική σε θεούς και ανθρώπους, διοργανώνεται το Ziria Music Festival.
Μια μεγάλη γιορτή για όλες τις ηλικίες, στη μοναδική φύση. Αφιερωμένη στο περιβάλλον, στη συναδέλφωση και τη συλλογικότητα.
Μια μη κερδοσκοπική διοργάνωση, όπου οι συμμετέχοντες επισκέπτες και κατασκηνωτές βιώνουν μια σχεδόν non stop multimusical τριήμερη μουσική γιορτή που πλαισιώνεται από μια σειρά ξεχωριστές και δυνατές παράλληλες δραστηριότητες. Όλα μαζί συνθέτουν μια έντονη φεστιβαλική εμπειρία που διαρκεί! 
 Η είσοδος, η κατασκήνωση, οι συναυλίες, οι δραστηριότητες, ΟΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ! 

Από το 2009 έως σήμερα

Το Ziria Festival ξεκίνησε το 2009 από μια παρέα φίλων σαν αφιέρωμα σε έναν Ξυλοκαστρίτη μουσικό, το Νίκο Δόικα.
«Το πιο high και ανοιχτό πάρτυ του καλοκαιριού», διοργανώνεται έκτοτε κάθε τέλος Αυγούστου, στα 1.550 μ. υψόμετρο, στο φανταστικό περιβάλλον του οροπεδίου της Ζήρειας.
«Κάθε χρόνο πιο πλούσιο και σημαντικό από το προηγούμενο» αλλά πάντα ένα ελεύθερο φεστιβάλ, ένα μεγάλο κατασκηνωτικό γεγονός της νεολαίας, μια αυτοδιαχειριζόμενη προσπάθεια με σκοπό όχι το κέρδος, αλλά την προώθηση της μουσικής και των τεχνών, του περιβάλλοντος, της συλλογικότητας.
Πρώτος του στόχος παραμένει πάντα η προβολή της ανεξάρτητης ελληνικής μουσικής παραγωγής.
Κάθε χρόνο στήνεται ένα μεγάλο lineup χωρίς παρωπίδες, ένα τολμηρό μουσικό κοκτέιλ που ερευνά συνέχεια κάθε σημαντικό εγχώριο άκουσμα..

 

Οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και κατασκηνωτές όλων αυτών των ετών, εκτός από τους καλλιτέχνες και τις δημιουργίες τους απολαμβάνουν και το περιβάλλον της Ζήρειας, τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της, τα χωριά, τα προϊόντα, την ιστορία και τους μύθους της.
Για τον σκοπό το Ziria festival οργανώνει και φιλοξενεί πολλές ιδιαίτερες
παράλληλες δραστηριότητες.

Η όλη διοργάνωση γίνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο “Σύθας” και τους ανθρώπους του και τις εκ των ων ουκ ανευ βοήθειες από μια πολύ μεγαλύτερη ομάδα εθελοντών, υποστηρικτών και χορηγών και πρώτα από όλα των μουσικών!  

Τους ευχαριστούμε πάντα όλους!

H μεγαλύτερη, έως σήμερα, διοργάνωση, αυτή του 2019, ήταν και ένα «φεστιβάλ συμμετοχικότητας», μια όμορφη και σπάνια συνεργασία από μουσικούς, συγκροτήματα, καλλιτέχνες και τεχνικούς, πολλούς Κορινθιακούς συλλόγους, καλλιτεχνικά φεστιβάλ, πολλούς ιδιώτες εθελοντές και υποστηρικτές, μαζί με επιλεγμένους θεματικούς χορηγούς.
Έτσι έγινε εφικτή μια μεγάλη παραγωγή, σε δύο σκηνές, με 32 acts από κορυφαία σχήματα dj’s και παραγωγούς και μια σειρά ιδιαίτερων δραστηριοτήτων, που πραγματοποιήθηκαν όλες με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή: Εικαστικά Installations, Διαγωνισμός φωτογραφίας, Σεμινάριο αστροφωτογραφίας τοπίου, Αστροπαρατήρηση, Κατάβαση στο σπήλαιο του Ερμή, Πεζοπορία στο δάσος της Φλαμπουρίτσας, Ανάβαση στην κορυφή της Ζήρειας, Αφηγήσεις μύθων για τα αστέρια και τον Ερμή, Γιόγκα, Τάι τσι, Ηχοθεραπεία, Βιωματικά εργαστήρια.

H μεγαλύτερη έως σήμερα διοργάνωση, αυτή του 2019, ήταν και ένα «φεστιβάλ
συμμετοχικότητας», μια όμορφη και σπάνια συνεργασία από μουσικούς, συγκροτήματα,
καλλιτέχνες και τεχνικούς, πολλούς Κορινθιακούς συλλόγους, καλλιτεχνικά φεστιβάλ,
πολλούς ιδιώτες εθελοντές και υποστηρικτές, μαζί με επιλεγμένους θεματικούς χορηγούς.
Έτσι έγινε εφικτή μια μεγάλη παραγωγή, μια τριήμερη σχεδόν non stop μαραθώνια
μουσική γιορτή, σε δύο σκηνές, με 32 acts από κορυφαία σχήματα dj’s και παραγωγούς και
μια σειρά ιδιαίτερων δραστηριοτήτων, που πραγματοποιήθηκαν όλες με μεγάλη επιτυχία
και αποδοχή: Εικαστικά Installations, Διαγωνισμός φωτογραφίας, Σεμινάριο
αστροφωτογραφίας τοπίου, Αστροπαρατήρηση, Κατάβαση στο σπήλαιο του Ερμή,
Πεζοπορία στο δάσος της Φλαμπουρίτσας, Ανάβαση στην κορυφή της Ζήρειας, Αφηγήσεις
μύθων για τα αστέρια και τον Ερμή, Γιόγκα, Τάι τσι, Ηχοθεραπεία, Βιωματικά εργαστήρια.

Το 2020 - διακοπή

Δυστυχώς η πανδημία δεν επέτρεψε να υλοποιηθούν τα σχέδιά μας και το 2020 το
φεστιβάλ δεν έγινε.

Tο 2021 - ιχνευται

Το 2021 το μουσικό τριήμερο δεν πραγματοποιήθηκε και πάλι για υγειονομικούς λόγους.
Όμως, παρά την απογοήτευση είχε έρθει η ώρα να υλοποιηθεί ένα μεγάλο μας όνειρο και συνάμα μια ιερή μας υποχρέωση που έψαχνε εδώ και δέκα χρόνια τον τρόπο να πραγματωθεί!
Σε συνεργασία και συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης ανεβάσαμε στο φυσικό του τόπο το σατυρικό δράμα «Σάτυροι Ιχνευταί» του Σοφοκλή. Το μοναδικό έργο / μνημείο του κορυφαίου Έλληνα ποιητή  
 μέσα από το οποίο παρέδωσε στις επόμενες γενιές πως γεννήθηκε η μουσική και πως έφτασε στα αυτιά των θεών και των ανθρώπων!

Μια μεγάλη παραγωγή του φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με ένα εξαιρετικό καστ υπό την διδασκαλία του Μιχαήλ Μαρμαρινού.
Μια μοναδική παράσταση με το φυσικό φως να φωτίζει τις πλαγιές της Ζήρειας δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό.

Τα Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 οι «ΙΧΝΕΥΤΑΙ» επέστρεψαν στο μυθικό τους τόπο. Το Ziria Festival πραγματοποίησε το μεγάλο του όνειρο και 2.500  θεατές συμμετείχαν σε μια μυσταγωγική “once in a life time” μαγευτική αναγεννησιακή εμπειρία, που έμεινε χαραγμένη βαθιά στις καρδιές μας και στην ιστορία!
https://ixneytes.ziriafestival.gr/

Tο 2022

Το Ziria Music Festival επιστρέφει!
25-27 Αυγούστου ραντεβού στο θεϊκό οροπέδιο της Ζήρειας.
 
“Προς τα ελάτια
τις κορφές και τον ήλιο
ούτε ματιά παρακάτω
είναι τα πλαστικά”
Τ.Μ.

Καλέστε τους φίλους σας και ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα!