Η έκθεση εικαστικών τεχνών θα ντυθεί ηχητικά με μουσική!
16:00 – 18:30 Πευκιάς Ξυλόκαστρο

Συμμετοχές

Μάριος Τζίτζιρας


Αυτός, αυτή και τα …μυστήρια
Ο Μάριος Τζίτζιρας με την κιθάρα του και τα εφέ του

O Μάριος Τζίτζιρας γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε με την κλασσική κιθάρα σε ηλικία 10 ετών. Η αγάπη του όμως για τον ηλεκτρικό ήχο τον κέρδισε όπου και συνέχισε. Αποφοίτησε με άριστα από το σύγχρονο τμήμα ηλεκτρικής κιθάρας του ωδείου μουσικής πράξης, με καθηγητές τους Σωτήρη Πομόνη και Γιώργο Αργυρόπουλο. Απόφοιτος του RGT Grade 8 και Popular music theory συνέχισε τις σπουδές του και τελείωσε το τμήμα καθηγητών ηλεκτρικής κιθάρας Τeacher’s diploma (LLCM) από το London College of music του Thames Valley University.
Εργάζεται σε διάφορα ωδεία ανά την Αθήνα όπως το ΣΠΙΡΤΟ, ωδείο Πρωτοπορία, εθνικό ωδείο Νέας Σμύρνης, ωδείο Αμαντέους. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και μαθήματα από τους Κurt Rosenwinkel, Gilad hekselman, Nir Felder και πολλούς άλλους.

Συμμετέχει στη μπάντα bump trio με δυο cd στο ενεργητικό της και στη δική του μπάντα marios tzitziras trio.
Επίσης γράφει και σόλο μουσική, δείγματα της οποίας θα μας παρουσιάσει στον Πευκιά. 


Βασίλης Ρούπας
v_r_o_u

Ένα μουσικό πρότζεκτ προσαρμοσμένο στο φυσικό χώρο του Πευκιά θα έχουμε την τύχη
να απολαύσουμε κατά τη διάρκεια της έκθεσης εικαστικών τεχνών!
Θα είναι οι ήχοι του δάσους που θα σμίξουν με μουσική που έχει χτιστεί σαν συνέχεια τους!

Ο Βασίλης Ρούπας είναι συνθέτης, πιανίστας, αυτοσχεδιαστής, ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας. Δραστηριοποιείται στο χώρο της πειραματικής μουσικής με κύριες επιρροές την ηλεκτρονική και την τζαζ, αλλά και συχνές αναφορές στην ambient, minimal και κινηματογραφική μουσική. Συνήθως εμπνέεται από τη σχέση και την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζει και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον πλανήτη και κατ’ επέκταση στην ανθρώπινη μοίρα. Αυτή την εποχή εργάζεται πάνω σε ένα project με τον τίτλο v_r_o_u (vital_resilient_organic_unity) και θα παρουσιάσει μια πρώτη μορφή του στο Ξυλόκαστρο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Ευα Πάλμερ- Σικελιανού.

Links:
https://vassilisroupas.wordpress.com
https://vassilisroupas.bandcamp.com
https://structuredcontent.bandcamp.com


Σαματάδες

Στον Πευκιά θα βρίσκονται και οι “Σαματάδες” μια νεοσύστατη ερασιτεχνική μπάντα κρουστών δρόμου από το Κιάτο Κορινθίας.
Οι “Σαματάδες”, θα παράγουν δονήσεις σε κάθε γωνιά του δάσους, που θα κατευθύνουν και θα έλκουν στο χώρο της έκθεσης επισκέπτες, περαστικούς και …λουόμενους!
Σαματά κάνουν οι: Νάσος (Δασκαλος), Αθανασία, Ανδρομάχη Α’ , Ανδρομάχη Β΄, Γεωργία, Διονύσης, Σοφία και όλοι εσείς!