Ο ζωγράφος Κώστας Λάβδας θα εργαστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου και με εθελοντική προσφορά θα αφήσει παρακαταθήκη στον τόπο μας, έναν τοίχο του Λυκείου Ξυλοκάστρου που θα κοσμείται από την Εύα και θα εμπνέει!   Τον ευχαριστούμε για την πρόταση, την προσφορά, το παράδειγμα! Και θα περνάμε να τον βλέπουμε επί τω έργω του!

Ο Κώστας Λάβδας
Γεννήθηκε το 1980. Σπούδασε γραφικές τέχνες. Είναι απόφοιτος του τμήματος “σπουδές στον ελληνικό πολιτισμό” του ΕΑΠ. Είναι μέλος του επιμελητηρίου εικαστικών τεχνών Ελλάδος από το 2008. Είναι ιδρυτικό μέλος της εικονογραφικής ομάδας «Πεντελικό εργαστήρι» και της εικαστικής πλατφόρμας ΝΙ. Από το 2009 έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά. Από το 2003 έχει παρουσιάσει ζωγραφική του σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις και σε πέντε ατομικές

Επίσης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης εικαστικών, την Κυριακή 7 Ιουλίου, η ζωγράφος Κέλλυ Μοίρα θα αποτυπώσει επίσης σε πίνακα την Εύα. Την ευχαριστούμε που μοιράζεται το …κάδρο μας!

Η Κέλλυ Μοίρα
Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1992-1998) στο εργαστήριο του καθηγητή Χρόνη Μπότσογλου. 
Παράλληλα με το καλλιτεχνικό της έργο, ασχολήθηκε με τον χώρο της διακόσμησης στην Ελλάδα και στην Κίνα καθώς και με την διδασκαλία των εικαστικών.
Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης καλούμε όσους εικαστικούς θα ήθελαν να παρευρεθούν στον Πευκιά στις 7 Ιουλίου και να εκθέσουν, δημιουργήσουν ή ολοκληρώσουν κάποιο έργο τους! Ιδανικά να ήταν και εμπνευσμένο από την Εύα Πάλμερ Σικελιανού, τον Πευκιά και την εκδήλωσή μας αυτή!