Έχετε ανέβει σε κορυφή πάνω από τα 2000μ? Είναι κατάκτηση η κορυφή και σε αποζημιώνει για τον κόπο. Στο φεστιβάλ μπορείτε να κάνετε ανάβαση στην κορυφή της Μεγάλης Ζήρειας στα 2.375μ. στο δεύτερο ψηλότερο σημείο της Πελοποννήσου και να δείτε τον κόσμο από ψηλά!
Με μεγάλη παρέα και ασφάλεια, με τους ανθρώπους του ΕΟΣ Κορίνθου.

Όταν προγραμματίσαμε για πρώτη φορά αυτή τη δραστηριότητα το 2018, δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα συμμετείχαν 70 άτομα! Το 2019 καταρρίψαμε το ρεκόρ και φέτος ελπίζουμε να σπάσουμε ξανά το ρεκόρ στην τρίτη μας αποστολή στην ψηλότερη κορυφή της Ζήρειας στα 2375 μέτρα, μια ξεχωριστή εμπειρία πεζοπορίας.

Σάββατο 27/08, αναχώρηση στις 7:30 από το σαλέ.

Η Ζήρεια βρίσκεται σε υψόμετρο 2375 μέτρων και είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου.

Η ανάβαση δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη και μπορεί να πραγματοποιηθεί από οποιονδήποτε σε καλή φυσική κατάσταση.

Το πρόγραμμα
Αναχώρηση στις 7:30 από το σαλέ.
2 χλμ οδικώς μέχρι το μονοπάτι με προσωπικό αυτοκίνητο ή φορτηγό του Φεστιβάλ. Παρκάρουμε τα οχήματα εκεί και μπαίνουμε στο μονοπάτι. 2,5 ώρες ανάβαση με άνετο αλλά σταθερό ρυθμό. 30 λεπτά ξεκούραση στην κορυφή και επιστροφή. 5 ώρες συνολικά.

Η διαδρομή διασχίζει μια αλπική περιοχή, επομένως τα καπέλα και τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό είναι απαραίτητα. Τα υποδήματα πρέπει να είναι κατάλληλα για πεζοπορία. Όποιος έχει κοντάρια πεζοπορίας μπορεί να τα φέρει. Άλλοι μπορεί να εφοδιαστούν με τα δώρα της φύσης. Όσοι δεν έχουν μπορούν να στηρίζονται στα πόδια τους 🙂

Η ανάβαση δεν είναι επικίνδυνη αλλά είναι απότομη και ό,τι ανεβαίνει πρέπει να κατέβει. Δεν υπάρχουν στενά περάσματα ή ακροφοβικά σημεία.

Οι συμμετέχοντες έρχονται με δική τους ευθύνη και πρέπει να είναι σωματικά ικανοί σε βασικό επίπεδο. Το καλύτερο είναι να μην έχουν καταναλώσει όλα τα ποτά στο μπαρ το προηγούμενο βράδυ και να έχουν πάει για ύπνο προτού ο …τοπικός βοσκός οδηγήσει το κοπάδι του έξω να βοσκήσει.

Εάν κάποιος δεν μπορεί να συμβαδίσει με την ομάδα, είναι ελεύθερος να σταματήσει και να περιμένει τους άλλους να επιστρέψουν και να κατέβει μαζί τους.Η θέα από την κορυφή “Σημείο” είναι εντυπωσιακή. Κοντά η λίμνη Δόξα και από πίσω της ο Χελμός και η Ντουρντουβάνα. Βόρεια ο Κορινθιακός και οι κορυφές του Παρνασσού στα νότια οι κορυφές του Μαινάλου και ανατολικά ο Αργολικός κόλπος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *