Το Ziria Festival 2022 ανεβαίνει για ακόμα μια φορά στα άστρα. Το υψόμετρο του οροπεδίου, η χαμηλή φωτορύπανση αλλά και η συγκυρία της νέας σελήνης προσφέρουν τέλειες συνθήκες για μια κατ’ εξοχήν όμορφη και άκρως ενδιαφέρουσα αστρο-βραδιά με πλούσιες πληροφορίες και εμπειρίες για τους φίλους του Φεστιβάλ που θα βρίσκονται εκεί.
Στα πλαίσια της δραστηριότητας Ad Astra, με την πολύτιμη αρωγή του Συλλόγου ΣΕΙΡΙΟΣ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Συκιωνίων), θα παρατηρήσουμε με τη βοήθεια σύγχρονων τηλεσκοπίων, τους πλανήτες της αστρονομικής γειτονιάς μας, νεφελώματα και γαλαξίες. Θα εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας για τον όμορφο κόσμο των άστρων που μας περιβάλλει, θα φωτογραφίσουμε, θα αναρωτηθούμε, θα συζητήσουμε, θα απαντήσουμε σε απορίες και θα εισαχθούμε σε αυτόν τον μαγευτικό κόσμο συνταξιδεύοντας στον πιο ξεχωριστό καλοκαιρινό προορισμό.

Κοντά μας θα είναι και ο Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης,
ο φανταστικός Canon photographer και αστροφωτογράφος
ο οποίος θα δώσει και ένα μικρό on site σεμινάριο αστροφωτογραφίας!

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, θα σας περιμένουμε μετά τις 10:30 στον χώρο πίσω από το Σαλέ για μια περιπλάνηση στ’ αστέρια.

Υπενθύμιση: Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιούνται κινητά στον χώρο της παρατήρησης, καθότι χρειαζόμαστε τις κόρες των ματιών μας πλήρως ανοιχτές για την καλύτερη απόλαυση της εμπειρίας!

Η Μαία, κατά την ελληνική μυθολογία, είναι μία από τις Πλειάδες, τις επτά κόρες του Τιτάνα Άτλαντα και της Ωκεανίδας Πλειόνης. Οι Πλειάδες γεννήθηκαν στο όρος Κυλλήνη της Αρκαδίας και πολλές φορές τις ονομάζουν και θεές του βουνού. Η Μαία ήταν η μεγαλύτερη, ομορφότερη και περισσότερο συνεσταλμένη από τις αδερφές. Λένε ότι είχε υπέροχα μαύρα μάτια. 
Πηγή: Wikipedia

Το σμήνος των Πλειάδων φωτογραφημένο από τον σύλλογο Σείριο. Οι Πλειάδες κατά την ελληνική μυθολογία, ήταν οι επτά κόρες του Τιτάνα Άτλαντα και της Ωκεανίδας Πλειόνης και γεννήθηκαν στο βουνό μας, τη Ζήρεια, το όρος Κυλλήνη της αρχαίας Αρκαδίας, Μια από τις ονομασίες τους είναι και θεές του βουνού.  Η Μαία ήταν η μεγαλύτερη, η ομορφότερη και η περισσότερο συνεσταλμένη από τις αδερφές. με υπέροχα μαύρα μάτια που σαγήνευσαν τον Δία. Μαζί του η Μαία γέννησε τον Ερμή στο ομώνυμο σπήλαιο.

Η Ανδρομέδα φωτογραφημένη από τον σύλλογο Σείριο
Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του συλλόγου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *