Σε αυτήν την αγαπημένη γιορτή της μουσικής μέσα στη φύση δεν θα μπορούσε να λείπει η φωτογραφική αποτύπωση των δύο αλλά και της σχέσης τους! Μια σχέση μακρά και άρρηκτη μιας και η αντίληψη της μουσικής (ακόμα και σε πολλά έμβια όντα πέραν του ανθρώπου) είναι ίσως παλαιότερη και από την ίδια τη γλώσσα και αποτελεί κομμάτι της φύσης (μας) και ανάγκη. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα της σύνδεσης Τέχνης- Μουσικής- Φύσης (πχ Ιμπρεσιονιστές Ζωγράφοι όπως Μανέ, Ρενουάρ, Σεζάν και Ιμπρεσιονιστές συνθέτες όπως Ντεμπυσσύ ή Ραβέλ) με έργα εμπνευσμένα από τη φύση! Στο workshop που θα οργανώσουν οι Encounters στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ζήρειας, θα συναντηθούμε με σκοπό να συλλέξουμε υλικά από τη φύση (με σεβασμό και συνειδητότητα προς αυτήν) και να δημιουργήσουμε στον καμβά της (στο έδαφος) ένα ομαδικό έργο με θέμα, τι άλλο, τη Μουσική! Η διαδικασία δημιουργίας και το τελικό αποτέλεσμα φυσικά θα αποτυπωθούν φωτογραφικά με τις μηχανές ή τα κινητά μας!

Αν θέλετε να συμμετέχετε
φέρτε μαζί σας τη φωτογραφική μηχανή ή το κινητό σας.

Σάββατο 27/8/22
Ώρα: 12.00

Workshop: Φύση και Μουσική
Συνάντηση στο Σαλέ στις 11:30.

Ποιοι είναι οι «encounters»
Η φωτογραφική ομάδα των «encounters» σχηματίστηκε το 2013 στον αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο «σβούρα» στην Κόρινθο και έκτοτε συνεχίζει την καλλιτεχνική της δράση, με σύνθεση που αλλάζει όποτε το απαιτούν οι συνθήκες. Λειτουργεί ως αυτόνομη ομάδα και αποτελείται από ερασιτέχνες (κυρίως) αλλά και επαγγελματίες φωτογράφους.
Οι «encounters» έχουν οργανώσει και παρουσιάσει, μέχρι τώρα, έξι ομαδικές εκθέσεις στην Κόρινθο και συνεχίζουν.
Στο Ziria Festival 2022, θα χρησιμοποιήσουν ως εργαλεία τους το Φως, τη Μουσική και τη Φύση για να παίξουν και να αλληλεπιδράσουν με τους συν-κατασκηνωτές/θεατές/κοινό, να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *