Ηχοθεραπεία

Μια νέα φανταστική δραστηριότητα στο φεστιβάλ μας.
Sound Bath (Ηχοθεραπεία) στο δάσος με τον Νίκο Νικολακόπουλο


Tο Σάββατο στις 13:00 – 14:00  και  14.30-15.30

Το βιωματικό εργαστήρι, το μάθημα γιόγκα και η ηχοθεραπεία θα γίνουν στον ίδιο χώρο και οι ώρες είναι συντονισμένες έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να συμμετέχει και στα τρία!

Ελάτε να ταξιδέψουμε μέσα από τους ευεργετικούς ήχους των singing bowls, gong και άλλων μοναδικών οργάνων μέσα στη φύση. Το Sound Bath θα ξεκινήσει με ασκήσεις αναπνοών ενώ στο κύριο μέρος του, θα αφεθούμε στους ήχους και στις θεραπευτικές τους δονήσεις. Το φυσικό περιβάλλον του βουνού, ο καθαρός αέρας, μαζί με τους θεραπευτικούς ήχους θα σας οδηγήσουν σε μια βιωματική εμπειρία βαθιάς σωματικής χαλάρωσης, εξισορρόπησης ενέργειας και συναισθηματικής αναζωογόνησης.


Οδηγίες

 Μισή ώρα πριν τις συναντήσεις θα υπάρχει άνθρωπος έξω από το σαλέ για να σας οδηγήσει στο σημείο που θα γίνει το Sound Bath.

 Στο Sound Bath μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι θέλουν (δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία), ακόμη και παιδιά (με τη συνοδεία γονέων οι οποίοι θα φέρουν και την ευθύνη για αυτά). Σημαντικό είναι να διατηρηθεί απόλυτη ησυχία κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης και σε περίπτωση αποχώρησης πριν από τη λήξη, να γίνει αθόρυβα έτσι ώστε να μην ενοχληθούν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.

 Μπορείτε να φέρετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό, κάτι για να ξαπλώσετε και κάτι ελαφρύ για να σκεπαστείτε (εάν χρειαστεί). Στο σημείο που θα πραγματοποιηθεί το Sound Bath πιθανότατα δεν θα υπάρχει σκιά, οπότε μπορείτε να προτιμήσετε ρούχα που να καλύπτουν όλο σας το σώμα και γυαλιά ηλίου.

Ο Νίκος Νικολακόπουλος

είναι μουσικός και πιστοποιημένος Ηχοθεραπευτής από την Peter Hess Academy Greece. Προερχόμενος από ένα έντονα στρεσογόνο και αγχώδες εργασιακό περιβάλλον, ξεκίνησε να δοκιμάζει από προσωπική ανάγκη πολλές εναλλακτικές μεθόδους χαλάρωσης όπως η yoga και ο διαλογισμός και πολύ σύντομα οδηγήθηκε στην Ηχοθεραπεία και το Ηχομασάζ. Από την πρώτη του επαφή με τις θιβετανικές ηχογαβάθες γνώριζε πως είχε ανακαλύψει ένα ανεκτίμητο θεραπευτικό εργαλείο. Έκτοτε, εκπαιδεύτηκε και χρησιμοποιεί το Ηχομασάζ, ως αναπόσπαστο εργαλείο στις θεραπευτικές του συνεδρίες τις οποίες εμπλουτίζει με άλλες τεχνικές ηχοθεραπείας καθώς και με άλλα ηχοθεραπευτικά όργανα όπως οι Κρυστάλλινες Γαβάθες Χαλαζία, το Σαμάνικο Τύμπανο, τα Θεραπευτικά Διαπασών, οι Μελωδοί, τα Gong, τα Κύμβαλα, το Ocean Drum, το Aquadrum, το Didgeridoo, η Kalimba, το Springdrum, το Waterfall Rattle, το Rainstick, το Steel Drum κ.α. Έχει επίσης εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στην τεχνική Access Consciousness Bars, στη Yoga Nidra και στο Butterfly Touch Massage της Eva Reich.

 Ο Νίκος πραγματοποιεί ατομικές συνεδρίες και ομαδικά τμήματα Ηχοθεραπείας και Ηχομασάζ σε συνεργαζόμενους χώρους με έδρα την Αθήνα. Συνεργάζεται επίσης με ομάδες yoga, διαλογισμού, χώρους ευεξίας/spa και οργανωμένα retreats σε όλη την Ελλάδα.