Ηλιοπαρατήρηση – Αστροπαρατήρηση – Ουρανογραφία

Οργανώνουμε αστροπαρατήρηση (και την ημέρα ηλιοπαρατήρηση) σε συνεργασία με συλλόγους και ερασιτέχνες αστρονόμους ώστε οι επισκέπτες του φεστιβάλ μας να μυηθούν στον εκπληκτικό κόσμο της ερασιτεχνικής αστρονομίας και της αστροφωτογραφίας.

Όσο ανεβαίνει κανείς σε υψόμετρο και όσο απομακρύνεται από τα φώτα των πόλεων τόσο ο ουρανός φανερώνει το μεγαλείο του. Στα 1.550μ. τα αστέρια λάμπουν πραγματικά!
Φέτος δε που το φεστιβάλ γίνεται στη νέα σελήνη δημιουργούνται όλες οι συνθήκες για την πιο τέλεια αστροπαρατήρηση. Ακόμη και με τα μάτια μας θα θαυμάσουμε έναν εντυπωσιακό ουρανό.

Αποφασίσαμε λοιπόν να εκμεταλλευθούμε τη συγκυρία και να οργανώσουμε μια κανονική αστροβραδιά, δηλαδή μια βραδιά αστροπαρατήρησης.
Απευθυνθήκαμε σε ερασιτέχνες αστρονόμους και βρήκαμε ανοιχτές πόρτες και τους ευχαριστούμε πολύ.
Ερασιτέχνες αστρονόμοι και αστροφωτογράφοι θα έρθουν και θα στήσουν τα τηλεσκόπια τους και οι επισκέπτες του φεστιβάλ μας θα μπορούν να παρατηρήσουν τα αστέρια και να μυηθούν στον φανταστικό κόσμο της ερασιτεχνικής αστρονομίας και της αστροφωτογραφίας.

Στο Σαλέ,  Πέμπτη Παρασκευή και Σάββατο
από τις 15:00 και μετά:

Όσο είναι μέρα: ΗΛΙΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

και το βράδυ:  ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ και ΟΥΡΑΝΟΓΡΑΦΙΑ.

 

Σύνθεση από τρεις φωτογραφίες από τον
Δημήτρη Δεληγεωργόπουλο, έναν από τους πιο δραστήριους ερασιτέχνες αστρονόμους και αστροφωτογράφους, τον πρώτο που ανταποκρίθηκε θετικά στην πρότασή μας και τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως!

 

 

 

 

Ομάδα Αστρονομίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου

 

ASTRONOMICAL OBSERVATION & RESEARCH GROUP OF CENTRAL GREECE

 

   

 

Σ.Ε.Α.Φ. Σύλλογος Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας