DJ Spery

“Όταν τελείωσα το νέο κομμάτι μου, το έστειλα στον Goran Bregovic να μου πει τη γνώμη του. Απλά κι απέριττα μού είπε ότι είναι: «πολύ όμορφο, φρέσκο και διαφορετικό. Κάτι που λείπει από τον χώρο μας πλέον.» Ένιωσα μοναδικά!!”
Όπως θα νοιώσουμε και εμείς με τo “BALKAN EXTRAVAGANZA SHOW” της!!!

DJ SperyZiria Festival

Παρασκευή 24 Αυγούστου, after party

Φωτογραφία του χρήστη Dj Spery.

«Η Βαλκανική μουσική είναι το μικρόβιο..Η Dj Spery το μεταδίδει!»

▪ Ήχοι από πνευστά, ξέφρενοι ρυθμοί, τσιγγάνικες μελωδίες.. Το σκηνικό αυτό, αποτελεί τρόπο ζωής για την Dj Spery που εδώ και χρόνια, οργανώνει parties με σκοπό την υλοποίηση του Balkanization Project: να διαδώσει δηλαδή τους Βαλκανικούς ήχους από πόλη σε πόλη!

Η Dj Spery ξεκίνησε να παίζει πιάνο από 6χρονών, για να καταλάβει στην πορεία ότι ένας πιο δυνατός ήχος, είναι αυτός που την αντιπροσωπεύει.. Αυτός των πνευστών! Σε μια συναυλία του Goran Bregovic ανακαλύπτει πόσο ξεσηκωτική είναι αυτή η μουσική και αρχίζει να συλλέγει δίσκους από τις καλύτερες μπάντες των Βαλκανίων.. Μέχρι την στιγμή που θέλησε να «ντύσει» με αυτούς τους ήχους, τα σκηνικά των clubs της Ευρώπης! Κι έτσι, από τα after show Parties των Cabaret Balkan και τα Dj sets σε μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκε στο Lido Club του Βερολίνου πλάι στον Robert Soko (Balkan Beats-Berlin), στο Alimentation Generale του Παρισιού με τον μουσικό παραγωγό Dj Click (Paris) καθώς επίσης συνεργάστηκε και με τον παραγωγό του συγκροτήματος !Deladap από την Βιέννη, Stani Vana.

▪ Στις αρχές του 2012, δημιουργεί το «BALKAN EXTRAVAGANZA SHOW», ένα μηνιαίο πάρτυ στο οποίο προσκαλεί γνωστούς DJs της Βαλκανικής κυρίως μουσικής από όλο τον κόσμο, να μοιραστούν τα decks τους μαζί της, live όπως ο DJ CLICK από την Γαλλία, ο DJ GYPSY BOX από το Μεξικό, o DJ KOSTA KOSTOV από την Γερμανία/Βουλγαρία αλλά και Ελληνικά συγκροτήματα, όπως οι Melios BalkanaMama!

▪ Το καλοκαίρι του 2012, άνοιξε την συναυλία του Goran Bregovic στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και στην συνέχεια, εμφανίστηκε στην μεγάλη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης WOMEX 2012, δίπλα στους καλύτερους μουσικούς και DJs του κόσμου!

▪ Έχει κυκλοφορήσει πολλά επίσημα remixes και τον Οκτώβριο του 2016 το πρώτο της single “Muzika!”. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει και το πρώτο της album.

▪ Από τον Σεπτέμβρη του ’13 έως και σήμερα, περιόδευσε στην Ευρώπη για το Balkan Extravaganza Tour με σταθμούς της την Γαλλία, την Ελβετία, την Γερμανία, το Βέλγιο και την Πολωνία!

Ακολούθησαν opening acts για τον Manu Chao, Gogol Bordello, Marko Markovic Orkestra, Baba Zula, Ziveli Orkestar, Koza Mostra και πολλούς άλλους!

Φωτογραφία του χρήστη Dj Spery.

▪ Το performance της είναι επηρεασμένο από τις κινήσεις των belly dancers, την ενέργεια της Σλάβικης ψυχής και τα γυναικεία φωνητικά των παραδοσιακών Βουλγάρικων τραγουδιών που συνοδεύει με τους live ήχους του ταμπουρίνου και της γκραν κάσας της! Αποδεικνύοντας ότι το μουσικό της πάθος ταιριάζει απόλυτα στις πιο ξέφρενες νύχτες, προκαλεί το κοινό σε έναν “μουσικό οργασμό”, πάνω στα dance floors…

 

INTERNET LINKS: