“Συν-αυλία”

Ο μύθος του Ερμή, είναι ευλογία και μας δίνει έμπνευση. Πέρυσι για πρώτη φορά ο κόσμος του φεστιβάλ μας ήρθε σε επαφή με την “Χέλυς”¨τη “λύρα του Ερμή”, μεσα απο μια ξεχωριστής σημασίας χορηγία απο την “Οργανοποιία Αναστάσιος” την οποια κληρώσαμε στη λαχειοφόρο αγορά μας.
Το πρώτο βήμα έγινε και τώρα μπορούμε να κάνουμε μερικά ακόμη σε αυτό το νέο/αρχαίο δρόμο, που τα τελευταία χρόνια συγκινεί και κινητοποιεί όλο και πιο πολλούς ερευνητές, μουσικολόγους, κατασκευαστές, μουσικούς και μουσικόφιλους.
Φέτος, θα γνωρίσουμε καλύτερα τα αρχαία όργανα, μέσα από ένα μικρό ταξίδι από τη μυθολογία και την αρχαιολογική έρευνα στην αρχαιομουσικολογία και την οργανοποιία.
Οδηγοί μας στο ταξίδι, ο Konstantinos Fragkis , επαγγελματίας μουσικός που ασχολείται εντατικά με την Πειραματική αρχαιομουσικολογία και την αρχαία οργανοποιία και η Nancy Klamp, ηθοποιός και μουσικός, ερμηνεύτρια αρχαία λύρας.
Μαζί, θα μας παρουσιάσουν την αρχαία λύρα και τον αρχαίο δίαυλο, τα δημοφιλέστερα αρχαιοελληνικά όργανα
σε ένα ξεχωριστό event του Ziria Festival!

26 Αυγούστου  16:30 “ταξίδι” στην αρχαιοελληνική μουσική

26 Αυγούστου  18:00 “ΣΥΝ-ΑΥΛΙΑ” (*)

Μια μεγάλη και μοναδική ώρα για το Ziria Festival και για τον τόπο που το φιλοξενεί, πλησιάζει!
Η αρχαία λύρα του Ερμή, μετά από πολλές …χιλιάδες χρόνια θα ηχήσει και πάλι στον τόπο που γεννήθηκε!!!

Πιστεύουμε ότι είναι τιμή για την Νάνσυ Κλαμπάτσα που θα ερμηνεύσει την αρχαία λύρα κάτω από αυτή την ιδιαιτερότητα, είναι σίγουρα μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς που θα έχουμε μαζί μας τους δύο αυτούς νέους μουσικούς.
Στην αρχαία λύρα και το τραγούδι τη Νάνσυ Κλαμπάτσα και μαζί της τον Κωνσταντίνο Φραγκή, στον αρχαίο δίαυλο!
Μεγάλη η συμβολική αξία αυτής της μουσικής παράστασης για το Ziria Festival, αλλά καθόλου μόνο συμβολική, όπως πιστεύουμε το μέλλον θα δείξει.

(*) Πάνω από εκατό είναι οι συναυλίες που έχουν γίνει από το 2009 στα Ziria Festivals.
Αυτή θα είναι η πρώτη, με την κυριολεκτική έννοια του όρου, καθώς συναυλία είναι η συμφωνία μελωδιών από πολλούς αυλούς και στην αρχαιότητα σήμαινε το τραγούδι με συνοδεία αυλού ή άλλου οργάνου (κιθάρα, λύρα κ.ά.)